Hyi olkoon! 0

Halloween on Suomessa tavallaan viikon kestävä juhla, sillä sitä juhlitaan niin lokakuun lopussa, kuin pyhäinpäivänäkin. Koska emme ole syntyperäisiä Halloweenin juhlijoita, ei yhteistä linjaakaan ole. Toiset ei juhli ollenkaan, ja toiset ottavat kaiken ilon irti maskeista ja mahdollisimman ällöttävistä ruoista. Itse kuulun jälkimmäiseen ryhmään, ehdottomasti.

Vuosi sitten kirjoitinkin siitä, kuinka tärkeä merkitys ruokien nimillä on, varsinkin, jos niiden ulkonäkö ei suoranaisesti ällötä. Tänä vuonna olinkin jo yhtä kokemusta rikkaampi ja yhdessä siskoni kanssa suunnittelimme tarjoiluiden kokonaisuuden. 3-5-vuotiaiden lastemme keskuudessa ehdottomaksi suosikiksi nousi syötävät kissankakat! Onhan se nyt mielettömän hauskaa pureskella kakkaa serkkujen kanssa! Nuorimmainen kyllä varmisti vielä kakan olevan oikeasti syötävää nopealla nuuhkaisulla. Olin ilmeisen hyvin onnistunut pökäleiden muotoilussa! Kakkapökäleiden lisäksi tarjolla oli kastematoja, noidan kynsiä, muumioita, verta, Herra Kurpitsan oksennusta, noidan räkää, lepakkopuuroa, toukkamuffinsseja, halloweenpikkuleipiä ja ruumislientä.

Koska juhlakansamme oli niin nuorta, oli herkutkin yksinkertaisia. Paineita esillepanon kauneudesta ei myöskään ollut!

Kissankakkoja varten sulatin mikrossa pussillisen pätkis-karkkeja n. 20 sekuntia. Sen jälkeen muotoilin osittain pehmenneet karkit uudelleen.

Kastemadot löytyivät irtokarkkihyllystä ja alla oleva ”hiekka” koostuu murennetuista joulupipareista.

Noidan kynnet olivat yksinkertaisesti pistaasipähkinöitä.

Lepakkopuuro oli kermaviiliin sekoitettu valmisdippi. Makuna oma lempparini, American.

Noidan räkä oli itsetehtyä pestoa, johon reseptin löydät täältä.

Muumiot tehtiin nakeista ja torttutaikinasta. Leikkasin torttutaikinasta pitkittäissuunnassa ohuita suikaleita, jotka pyörittelin nakkien ympärille. Voitelu munalla ja 200 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia!

Verenä näyttäytyi ketsuppi lammikkona lautasella.

Herra kurpitsan oksennus oli ruokaisa salaatti pastasta, tonnikalasta ja vihreistä. Löysin Prisman hyllyltä hieman matoja muistuttavaa pastaa, joka sopi täydellisesti teemaan.

2 dl keitettyä pastaa
2 purkkia tonnikalaa öljyssä
1/2 tuorekurkku
4 suolakurkkua tai pikkukurkkuja kourallinen
pussillinen pakasteherneitä
jääsalaattiruukku

Pastan keitolla aloitin, herneet heitin jäisinä pastaveden joukkoon, kun pasta oli kypsää. Jäähdytin pastan ja herneet ja lisäsin kulhoon muiden ainesten kanssa.

Peston olisi voinut pyörittää salaatin joukkoon, mutta päätin jättää erikseen tarjoiltuna, koska kaikki juhlijoistamme eivät pidä siitä.

Halloweenpikkuleivät olivat vadelmahilloa sisältäviä herrasväen pikkuleipiä.. Hyödynsin ensimmäistä kertaa jo vuosia sitten ostamiani halloween-piparimuotteja, jotka olen meinannut jo hävittääkin niiden olemattoman käytön vuoksi.

Toukkamuffinsseista inspiraation antoi Yhteishyvän reseptipankki. Siellä oli muitakin Halloween-aiheisia reseptejä!

Ruumisliemessä lillui kaksi kumihanskaan jäädytettyä mustaa mehukattimehua, pullollinen Spritea ja pakastemansikoita.

Viime vuoden kattauksesta jäi jäljelle servettejä ja uusiokäytin kertakäyttöpöytäliinankin, joten mitään ei tarvinnut erikseen hankkia.

Piirsin lasipurkkeihin mustalla pastavärillä, joko peseytyi kätevästi astianpesukoneessa pois!

Dj ja Spotifyista teemaan haetut kappaleet viimeistelivät kokonaisuuden.

Leave a Reply