Juhlavuoden kuumat koirat 0

Viikonloppu mielessä jo alkuviikosta? Useasti! Mitä tehtäis?
Mihin mentäis? Mikä tärkeintä, mitä syötäis? Ostoslistaa tulee arkipäivien ohella kehiteltyä takaraivoon ja loppuviikosta on aika osallistua kärryralliin.

Kauppareissun jälkeen on usein liian nälkäinen tekemään päivällistä ja iltapalaksi olisi vähän turhan aikaista. Kuumat koirat korvaavat molemmat, eikä tekemiseen kulu liikaa aikaa! Nappaa tästä ainekset ostoslistaasi, ja ainakin yksi ruoka viikonlopulta on päätetty.

Näitä tarvitset:

juhlamakkaraa
juhlasämpylöitä
juhlajääsalaattia
juhlamunia
rypsiöljyä
sinappia
etikkaa
suolaa
valkosipulia
paahdettua sipulia
suolakurkkua tai tuorekurkkua

Majoneesin teko on helppoa ja maustaa voi oman maun mukaan! Netissä on tähänkin useita eri vaihtoehtoja, mutta henkilökohtainen suosikkini löytyy isosiskolta. Tästä reseptistä tulee mielestäni tarpeeksi paksua majoneesia, joka myös pysyy kuumien koirien välissä. Majoneesi kannattaa tehdä vähän aikaisemmin valmiiksi, että se ehtii vähän maustumaan, vaikka ennen kauppareissua!

Helppoakin helpompaan majoneesiin tarvitset:
1 muna
2 dl rypsiöljyä
1 tl (dijon)sinappia
1/4 tl etikkaa
ripaus suolaa
majoneesia

Laita edellä mainitut ainekset valkosipulia lukuunottamatta survimen astiaan. Laita survin astian pohjalle, käynnistä ja nosta hitaasti ylös. Tämän näet myös videolta! Mausta raastetulla valkosipulilla, tai halutessasi jollain muulla mausteella.

 

 

Kuumien koirien väliin voi halutessaan täyttää mitä mieli tekee mutta makkaran lisäksi mainioita ovat paahdettu sipuli ja majoneesi.

Puolitetut makkarat paistoin uunissa 200 asteessa n. 10 minuuttia. Sämpylät leikkasin puoliksi ja heitin samalle pellille makkaroiden kanssa muutamaksi minuutiksi. Kurkut viipaloin ohuiksi siivuiksi ja salaatin revin sopivan kokoisiksi. Kuumat koirat tarjoiltiin jo monesti hyväksi todetussa itsepalvelubaarin hengessä, jossa jokainen sai laittaa sämpylän väliin, mitä halusi.

Leave a Reply