Ystävilleni, rakkaudella 0

Koen olevani etuoikeutettu ystävien suhteen. Ympärilläni on ihania, vahvoja, kauniita naisia, joista jokainen on minulle hyvin tärkeä. Nämä naiset ansaitsivat illan, jossa saivat nauttia hyvästä ruoasta ja juomasta. Rakastan juhlien järjestämistä ja pyöreiden täyttäminen oli hyvä syy saada nuo naiset saman pöydän ääreen.

Halusin itsekin nauttia illasta ja ystävieni seurasta, joten hellan ääressä seisominen ei tullut kysymykseen. Varasin meille pitkän pöydän Nakkilassa sijaitsevasta Vanhasta Kirjakaupasta, joka on ravintolana vielä uusi, mutta jo monesti mielettömän hyväksi todettu. Aikaisemmat kokemukset Eetu Braggen kokkailuista varmistivat lopullisen valintani.

Kaikkiruokaisena naisena en osannut toivoa mitään tiettyä ruokaa Eetulta ja loppujen lopuksi sovimmekin, että ruoka tulisi olemaan minulle yhtä yllätys kuin vieraillenikin. Kerroin Eetulle tekeväni naisille alkupalaksi bruschettoja ja päätimme, että sama teema jatkuu pitkän pöydän äärellä. Jälkiruoaksi toivoin jotain suklaista, mutta muuten annoin ammattilaisen luovuuden kukkia.

Vanhassa Kirjakaupassa herkuttelimme pääruoaksi ylikypsää naudanrintaa, kurpitsarisottoa, paahdettuja kirsikkatomaatteja, sitrusrucolaa sekä basilikaöljyä. Jälkiruokana meille tarjoiltiin kurpitsabrownieta, mansikka-vadelmasorbettia, valkosuklaa-mascarponemoussea, keksimurua ja marjoja. Mielettömän herkullista satokauden antimista valmistettua ruokaa. Voin suositella lämpimästi kyseistä ravintolaa!

Bruschetat olivat hyvä alkupala isommalle vierasmäärälle. Koska makumieltymyksiä on niin monia, en halunnut täyttää leipiä etukäteen ja teinkin aineksista baarin, josta jokainen sai itse kasata oman bruschetan. Netti oli pullollaan erilaisia täytevaihtoehtoja, joista valitsin omat makunystyröitäni puhuttelevimmat suosikkini.

Bruschetat 18 hengelle

2 pussia Porin Leivän Kauraista arinaleipää
oliiviöljyä ja valkosipulia
1 ruukku rucolaa
250 g tuoreita mansikoita (mikä tahansa marja sopisi)
3 pakettia viipaloitua mozzarellaa
2 pakettia serrano-kinkkua
3 päärynää
1 purkki aurinkokuivattuja tomaatteja
mustaherukkatuorejuustoa (tämänkin voisi vaihtaa mihin tahansa tuorejuustoon)
itsetehtyä pestoa

Itsetehty pesto on mielettömästi parempaa, kuin mikään kaupan hyllyiltä löytyvä ja kaiken lisäksi myös äärettömän helppo ja nopea valmistaa. Itse unohdin laittaa parmesanjuustoa pestoon ja ilokseni huomasin, että se ei todellakaan haitannut! Yksinkertaiseen pestoon tarvitset:

1 ruukku basilikaa
50 gr mantelilastuja
2 valkosipulin kynttä
1 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa ja mustapippuria

Laita kaikki ainekset astiaan ja surauta survimella tasaiseksi. Anna maustua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.

Leivät leikkasin kahteen osaan ja levitin uunipellille limittäin. Valutin ronskilla kädellä niihin oliiviöljyä ja ripottelin päälle pieniksi paloiteltua valkosipulia. Paahdoin leipiä 200 asteissa uunissa n. 12 minuuttia, siis kunnes saivat kauniin ruskean pinnan.

Bruschettojen täytteet asettelin houkuttelevasti lautasille ja helppo alkupala oli valmis!

Pöytäkoristeina hyödynsin luonnonantimia, vaikka eivät kovin välimerellisiä olleetkaan.


Leave a Reply