500 kesätyöntekijää, monta erilaista tarinaa 0

500 kesätyöntekijää, monta erilaista tarinaa

Satakunnan Osuuskaupalla on tänä kesänä noin 500 kesätyöntekijää. Tähän joukkoon mahtuu jo aiemmin osuuskaupassa kesätöitä tehneitä sekä ensikertalaisia. Osa kesätyöntekijöistä on Tutustu työelämään ja tienaa-työharjoittelijoita. On hienoa, että monelle satakuntalaiselle nuorelle pystytään tarjoamaan kesätyön kautta kosketuspinta työelämään.

Kesätyöstä kokonaiseksi työuraksi

Kesätyö voi johtaa pidempäänkin uraan. Myymäläpäällikkö Mira Ravantti on työskennellyt Satakunnan Osuuskaupassa jo 14 vuotta. Hänen työuransa osuuskaupassa alkoi juuri kesätyöstä:

”Aloitin työt kesäkuussa 2003 Mikkolan Prismassa päivittäistavaraosastolla, olin 18-vuotias. Olin todella innostunut päästessäni Prismaan kesätöihin ja mikä hienointa, työ oli monipuolista ja siinä sai olla liikkeessä. Sain paljon alussa opastusta ja ohjausta työkavereilta, näitä oppeja on tullut matkan varrella hyödynnettyä moneen kertaan.

Osuuskauppa tuntui heti alussa reilulta työnantajalta, johon voi luottaa. Prismassa olin töissä eri tuoteryhmissä kaikkiaan kahdeksan vuotta, puolet ajasta tein töitä opiskelujen ohella. Pääsin esimiesten perusvalmennukseen Jollakseen, ja vuonna 2011 minulle tarjoutui mahdollisuus päästä myymäläpäällikön sijaiseksi Sale Vanha-Ulvilaan. Vuoden sijaisuuden jälkeen minut valittiin myymäläpäälliköksi Luvian Saleen, josta olen nyt käynyt sijaistamassa marketpäällikköä S-marketissa.

Osuuskaupassa onkin hienointa se, että on mahdollisuus työskennellä eri tehtävissä, kehittää osaamistaan sekä edetä urallaan. Olen saanut useita mahdollisuuksia työskennellä eri toimipisteissä sekä erilaisissa projekteissa, mikä on ollut äärettömän upeaa. Olen päässyt kokemaan paljon, tutustunut upeisiin ihmisiin ja saanut olla mukana kehittämässä toimintaa asiakkaiden hyväksi.”

Eetu käy kesätöissä Luvialla

Miran yksikössä Luvian Salessa työskentelee tänä kesänä Eetu Mäki. Hän on 24-vuotias ja opiskelee SAMK:ssa kansainvälistä kauppaa.

”Sukuni on täynnä yrittäjiä ja kaupan ala on aina kiinnostanut. Ensimmäistä kertaa olen nyt kesätöissä perheyritysten ulkopuolella. Työpaikka ja työkaverit vaikuttavat oikein mukavilta. Työvuoroissa olen kaikkiruokainen: teen mielelläni päivä- ja iltatöitä, arkisin ja viikonloppuisin.”

Kesä tuo Eetulle tullessaan paitsi aktiivista suhaamista koti-Porin ja työ-Luvian välillä, myös hikistä puurtamista pelikentällä. Salibandy on nuoren miehen iso intohimo. Nykyään Eetu pelaa kolmosdivarissa ja harjoittelee tosissaan. Treenejä ja juoksuharjoituksia on 3–4 kertaa viikossa. Hän katsoo tarkasti mitä syö ja juo.

”Olen kilpailuhenkinen ja minkä teen, teen sen aina tosissani. Periaatteeni on niin töissä kuin harrastuksissakin olla palkkani arvoinen. ”

 

Leave a Reply