Maistuisiko työhyvinvointi? Nyt siihen satsataan kunnolla! 0

Kyllä muuten aika rientää. Varmaan saattaa olla nuorison edustajan sitä vaikea uskoa, mutta näin vanhempi tieteenharjoittaja voi vakuuttaa, että rientää. Juuri oli maanantai ja nyt on jo perjantai. Ja erityisesti juuri oli perjantai ja nyt on taas maanantai.

Mutta kun ei rajoitu hurjastelu viikonpäiviin. Kokonaiset vuodetkin menevät pikakelauksella. Juuri äskettäinhän itsekin tulin Satakunnan Osuuskauppaan hommiin ja nyt siitä onkin yhtäkkiä kulunut jo kuusitoista vuotta! Tarkemmin ajateltuna aika lailla erilaista oli kuitenkin meno ja meininki osuuskaupassa siihen maailman aikaan, vuosituhannen alussa nimittäin. Eihän meitä tainnut olla silloin viittäsataakaan. Mutta yhteistä tähän nykyaikaan oli kyllä jo silloin se, että henkilöstön merkitys ymmärrettiin ihan kaikkein tärkeimpänä tekijänä näillä meidän toimialoillamme. No, asiakas lienee kuitenkin aidosti ykkönen, mutta hyvässä peesissä tulemme me, koko henkilökunta.

Työhyvinvointihankkeeseen 200 €/työntekijä/vuosi

Tässä käsillä olevana Satakunnan Osuuskaupan juhlavuotena on myös henkilöstön työhyvinvointi nostettu vahvasti keskiöön. Ei millään lailla vain juhlapuheissa, vaan ihan oikeasti työnantajan toimissa ja rahakukkarolla. Porilainen Motivire toteuttaa meille todella laajan työhyvinvointihankkeen, jonka tavoitteena on löytää meille ihan jokaikiselle se oma, pieni edistysaskel, jolla juuri minä tai sinä voimme kohentaa omaa työhyvinvointiamme. Se voi olla meillä ihan eri juttu; sinä voit olla kova urheilija, jonka tavoitteena on vaikka maratooni ja minulla tavoite voi liittyä vaikka lepoon. Että oppisin menemään ajoissa nukkumaan. Näitä meidän todella erilaisia tavoitteitamme, niissä edistymistä, terveydentilaamme, mielenvirkeyttämme, painon pudotusta tai vaikka tupakoinnista luopumista käsittelee kaikkinensa juhlavuoden työhyvinvointihanke henkilöstölle.

Hankkeeseen ei ketään mukaan pakoteta, mutta aikamoisen ison peukun sille kyllä uskaltaa näyttää. Työhyvinvoinnin koheneminen on tietenkin suorassa suhteessa hyvinvoinnin kohenemiseen yleensä. Sitä vastaan ei luulisi kenelläkään olevan mitään! Ja onhan hanke toisaalta työnantajalta melkoinen taloudellinenkin kädenojennus. Hanke kestää vähimmillään kaksi vuotta ja hintaa sille tulee noin 200 euroa/henkilö/vuosi. Lisäksi tietysti mm. starttikoulutuksia ja mittauksia tehdään työaikana, joten ei sekään työnantajan näkövinkkelistä ihan ilmaista ole, kun osallistujia on toivottavasti kuitenkin helposti toista tuhatta.

Kesätyöntekijät saapuvat

Lopuksi toivotan kaikille iloisen avointa ja kärsivällisen opastavaista mieltä, kun ihan kohtapuoliin saamme taas uusia työkavereita kesätyöntekijöistä. Viime vuonna kesätyöntekijöitä oli yhteensä 570, saas nähdä, montako tänä kesänä on. Meidän osuuskauppalaisten homma on olla heille vastuullisen kesätyöpaikan fiksu henkilökunta. Huolehditaan, että jokainen kesätyöntekijä tuntee olevansa meille tervetullut. Mukavaa kevään odotusta Sinulle!

Info

infokuva

Kirjoittaja Päivi Huhtamaa on Satakunnan Osuuskaupan henkilöstöpäällikkö.

Leave a Reply