Suklaata, suklaata, suklaata, nam! 0

Pidätkö suklaasta? Maitosuklaa on yksi omista heikkouksistani. Se katoaa käsistäni nopeammin, kuin houkutus itse suklaaseen. Pandan maitosuklaa on yksi Satakunnan Osuuskaupan 100-vuotisjuhlatuotteista. Se on herkullista sellaisenaan, mutta soveltuu myös ihanasti makeisiin resepteihin. Pandan sivuilta löytyy monta houkuttelevaa reseptiä ja myös minä haluan tarjota yhden vaihtoehdon.

Kuulin joskus ystävältäni, että suklaasuukkoja voisi valmistaa itse, enkä malttanut odottaa kokeilemista. Googletin reseptejä ja päädyinkin Ruokaohjeita ja herkkuja à la Marie -blogiin. Ensimmäisten pusujen koekaniiniksi joutuivat silloiset työkaverini Länsi-Porin Prismasta. Saivatpa he olla myös monen muun kokeiluni uhrina. Aluksi tein täysin tuon ohjeen mukaan, mutta Pandan juhlasuklaata varten halusin hieman hienosäätää reseptiä. Tein aiemmin pusut mariekeksien päälle, mutta ne valuivat herkästi, kun kallistelin pusua suklaakuorrutusta varten, joten valitsin näiden pusujen pohjaksi vohvelin. Vohveli oli parempi myös puraisua ajatellen, pohja ei murtunut käsiin, vaan pysyi kasassa. Etikan lisäsin, koska halusin pusuista hieman tahmeita. Marianne crush toimi täydellisesti makulisäyksenä, mutta en epäilisi koittaa myös turkinpippurirouhetta tai jotain muuta makua. Rohkeasti oman maun mukaan!

Pusut eivät kestä pitkään huoneenlämmössä, sillä sulavat herkästi sormille, joten ne kannattaa tarjoilla suoraan kylmästä. Tee pusuja vaikka makeaa rakastavalle ystävälle ystävänpäivälahjaksi?

Juhlapusut (n. 18 kpl)

Näitä tarvitset:

2 valkuaista
1 dl erikoishienoa sokeria
tippa etikkaa
½ dl marianne crush -rouhetta
vohvelilevyjä
2 kpl Panda juhlasuklaalevyä
2 rkl voita

Aloita leikkaamalla vohvelilevyistä pyöreitä pohjia. Voit itse päättää haluatko suupalan kokoisia vai kenties haukattavia pusuja. Pienempiä pusuja on helpompi kuorruttaa suklaalla. Shamppanjalasin suulla tulee noin parin haukun pusulle sopiva pohja.

dsc_0299-1

Seuraavaksi vatkaa valkuaiset. Lisää sokeria hiljalleen vatkauksen lomassa ja vatkaa kunnes uskallat kääntää kulhon ylösalaisin. Lisää lopuksi tilkka etikkaa. Mausta valkuaisvaahto kääntelemällä varovasti marianne crush -rouhe joukkoon.
Pursota valkuaisvaahto vohvelipohjien päälle ja laita uuniin 150 asteeseen 8 minuutiksi. Uuni tekee pusuille hennon ulkokuoren, jotta suklaakuorrutus onnistuisi.

dsc_0305

Sulata suklaa ja voi. Kasta pusut suklaaseen varoen sillä valkuaisvaahto saattaa valahtaa pohjan päältä pois.
Voit halutessasi koristella pusut marianne crush -rouheella.
Tarjoile suoraan kylmästä.

2016-12-30-13-37-38

Leave a Reply