Koko maakunnan hyväksi, jo sadan vuoden ajan 0

Satakunnan Osuuskaupan perustamisasiakirja kirjoitettiin 27.4.1917. Osuuskunnan tarkoitus määriteltiin tuolloin näin:

…jäsentensä toimeentulon edistäminen hankkimalla heille yleisiä kulutustavaroita ja muita heidän tarvitsemiaan tuotteita, samoin kuin välittämällä luonnontuotteiden sekä jäsentensä taloustuotteiden myyntiä.

Omistajien arjen helpottaminen oli siis jo osuuskaupan perustamisvaiheessa sen keskeisin tehtävä, ja sitä se on edelleenkin. Sadan vuoden aikana on tehty paljon työtä omistajia kulloinkin parhaiten palvelevien tuotteiden ja palveluiden kehittämiseksi.

Palvelut omasta maakunnasta

Omistajiemme toiveiden kuunteleminen herkällä korvalla on tärkeää. Toisaalta vain kannattavan toiminnan avulla pystymme vastaamaan omistajien tarpeisiin. Etenkin taloudellisesti haasteellisina aikoina meidän pitää pysyä tarkkana, ja tarkastella toimintaamme ajoittain kriittisestikin arvioiden sitä, täyttääkö liiketoimintamme nykypäivän vaatimukset kaikilta osin.

Omistajiensa edun lisäksi osuuskaupalle on tärkeää edistää koko toimialueensa hyvinvointia. Isot käyttötavarakaupan yksikkömme, Sokos, Kodin Terra ja Prismat, palvelevat koko maakuntaa. Samoin hotelli ja ravintolakaupan palvelut hyödyntävät koko maakuntaa, ja laajempaakin aluetta. Myös autokauppamme saa asiakkaita niin omasta maakunnasta kuin kauempaakin.

mikkola-ilmakuva-1000x750

Lähipalveluita tarjoamme marketkaupan yksiköistä, joita on ympäri toimialuettamme. Ruokakaupassa tärkeää onkin tuotteiden laadun, edullisuuden ja hyvän asiakaspalvelun lisäksi se, missä kauppa sijaitsee. Prisma Mikkolassa toimiva ruoan verkkokauppa Foodie.fi puolestaan palvelee kaikkia niitä, jotka haluavat kauppakassinsa valmiiksi kerättyinä, ehkä myös kotiin toimitettuina.

Satakunnan Osuuskauppa on lähiruoan vankkumaton puolestapuhuja. Satakunnan kaltaisessa ruokamaakunnassa lähiruokatarjontaa riittää, ja olemme aina valmiita ottamaan uusia lähiruokatuotteita valikoimiimme. Helpotamme asiakkaidemme valintoja ostoksilla omalla lähiruokamerkillä, jonka avulla olemme merkinneet lähiruokatuotteet hyllynreunoihin.

lahiruoka-1000x750

Satakunnan Osuuskauppa on Satakunnan suurin yritystyönantaja, työllistämme yli 1200 työntekijää ympäri maakuntaa. Tarjoamme monelle satakuntalaiselle nuorelle myös ensimmäisen kosketuksen työelämään, viime kesänä osuuskaupassa oli noin 600 kesätyöntekijää.

Paikka, jossa on hyvä elää

Koko maakuntaa palvelee myös se, että olemme aktiivisesti tukemassa monia alueemme tapahtumia. Myös useat yhdistykset ja seurat saavat meiltä apua toimintaansa. Esimerkiksi junnu-urheiluseurat saavat merkittävän tuen Satakunnan Osuuskaupalta Kannustajat-tuen kautta.

Kaikki nämä toimet tähtäävät siihen, että Satakunta on jatkossakin vireä alue, ja siellä on hyvä elää ja toimia. Näillä eväillä lähdemme kohti seuraavaa yhteistä 100 vuotta!

Info

infokuva

Kirjoittaja Harri Tuomi on Satakunnan Osuuskaupan toimitusjohtaja.

Leave a Reply