Kuninkuusravit

Kuninkuusravit 2014 Porissa 0

Porissa ja lähiseudulla asuvat ovat jo tottuneet siihen, että heinäkuussa jazzviikolla kannattaa mennä Poriin, silloin kaupunki on täynnä väkeä ja erilaisia tapahtumia. Pori Jazz -festivaali ja viime vuosina osittain samaan aikaan jazzien kanssa järjestetty SuomiAreena-tapahtuma ovat taanneet tämän.

Ensi vuonna Porin kesä kuhiseekin sitten oikein perusteellisesti tapahtumaa kesäkuusta elokuulle asti. Vuoden 2014 kesä on Porissa nimittäin todellinen Tapahtumien Kesä! Vaikuttaa siltä, että Poriin ovat tulossa kaikki: palokuntanuoret, rokin ystävät, karavaanarit ja tietysti myös jazzkansa. Yksi Porin kesän suurimmista tapahtumista on elokuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestettävä Kuninkuusravit. Tapahtuman mittakaava on vähintäänkin mielenkiintoinen, yksi sitä kuvaava luku on kävijämäärä. Tapahtumaviikonlopun, 2.–3. 8.2014, aikana Porin Kuninkuusraveissa odotetaan käyvän 60 000 vierasta. Kuninkuusravien kahden päivän vierasmäärä on siis sama kuin Pori Jazzin kävijämäärä viikon aikana. Suuri kävijämäärä aiheuttaa suuret mittakaavat myös järjestelyihin, esimerkiksi kauempaa autolla tapahtumaan tulevien parkkipaikaksi on varattu Porin lentokenttä!

Onneksi jazzit ovat opettaneet porilaiset lähtemään kotikaupunkinsa tapahtumiin kävellen tai pyörällä. Ja raviratahan on mitä mainioimmassa paikassa, aivan Porin keskustan vieressä. Toivottavasti mahdollisimman moni Kuninkuusraveihin tulija käy tutustumassa myös muihin kaupungin houkutuksiin, esimerkiksi koko perheen Kirjurinluotoon, Etelärannan upeaan kiviporiin ja keskustan monipuolisiin houkutuksiin.

Luultavasti moni meistä paikallisista menee myös itse Kuninkuusravien vieraaksi. Minäkin aion tehdä niin, vaikka en mikään varsinainen ravi-ihminen olekaan. Suuri tapahtuma monenlaisine piirteineen houkuttelee paikalle, tarjolla on mm. iltajuhla lauantaina, Ravitori monipuolisine palveluineen ja monenlaista muuta viihdykettä ravien lisäksi. Lisäksi S-Etukortilla on ennakkolipun ostajalle tarjolla huima etu; raviviikonlopun Kuninkuusravipassin saat 58 eurolla (norm. 70 €) + toimituskulut, kun ostat sen 1.12.2013–28.2.2014. Lisäksi jokainen ennakkoon ostettu etuhintainen passi nostaa Kuninkuusravilähtöjen palkintopottia 10 eurolla.

Etuhintaisen Kuninkuusravipassin voit ostaa Lippupalvelusta.

Lisätietoja Porin Kuninkuusraveista löydät osoitteesta: www.kuninkuusravit.fi

Leave a Reply