Pori Jazz fanitus alkoi Nigelistä ja lifti-matkasta 0

Kaksikymmentä vuotta sitten avattiin Kankaanpäässä S-market. Osuuskaupan myymälä oli puuttunut paikkakunnalta melkein vuosikymmenen. Tuolloin alkoi myös minun työurani Satakunnan Osuuskaupassa. Meitä oli siellä tosi mukava ja innostunut työporukka, joista moni työskentelee edelleenkin osuuskaupan palveluksessa.
Uusi kauppa otettiin hyvin vastaan ja siitä kiitokseksi osuuskaupan johto päätti tarjota yhteen hiileen puhaltavalle työporukalle virkistyspäivän Pori Jazzin Kirjurinluodon konsertissa. Kiitos tästä hienosta muistosta kuuluu silloisille isännillemme Matti Ojanperälle ja Mauri Keskitalolle.

Matkasimme siis Kankaanpäästä heinäkuisena sunnuntaina tilausbussilla Poriin. Ensin pääsimme nauttimaan lounasta Kirjurinluodon ravintolassa ja sen jälkeen siirryimme kuuntelemaan päivän musiikkiantia vanhan Lokki-lavan penkeille. Kankaanpääläiset eivät ehkä silloin olleet niin kovin innokkaita jazzeilla kävijöitä, saattoipa olla, että porukassamme oli vain pari aiemmin Pori Jazzin musiikkielämyksistä nauttineita. Päivä kului porukalla mukavasti, ihan kaikkien mielimusiikkia ei tainnut kuitenkaan päivän artistien esiintymiset olla. Lähtö takaisin kotiin tilausbussilla oli sovittu tasan klo 20. Kuinkas ollakaan; siihen aikaa saattoi esiintymiset venyä ja tekniset ongelmatkin joskus aikataulua venyttivät. No näin kävin tietysti meidän kohdallamme, päivän pääesiintyjä pääsi aloittamaan vain hetkeä ennen sovittua lähtöämme.

Siinä sitten käytiin melkoista keskustelua jäädäkö kuuntelemaan vai mennäkö kotiin. Selvä enemmistö oli lähtemisen kannalla. Lopulta kävi niin, että jäin ihan yksin Kirjurinluotoon muiden lähtiessä. Pääesiintyjä tuolloin oli Nigel Kennedy, englantilainen viulisti, joka on tehnyt uraa sekä klassisen musiikin että myös jazzin parissa. Silloin se iski minuun, nimittäin Pori Jazz fanitus. Olin toki pari Kirjurin konsertti jo tuota ennen kokenut, mutta tuolloin oivallisin ettei aina tarvitse odottaa niitä suuria tähtiä, joiden nimet ja musiikin tuntee. Tämän oivalluksen jälkeen olen kokenut lukuisia huikeita musiikkielämyksiä Kirjurinluodossa, Jazz-kadulla tai jossakin muissa konserttipaikoissa. Tänä kesänäkin aioin hakea uusia elämyksiä tuntemattomilta artisteilta.

Mutta mitä tapahtuikaan sitten sunnuntai-konsertin jälkeen. Kankaanpäähän ei silloin ollut enää linja-autoa menossa, joten minä lähdin liftaamalla kotiin. Kiitos sille mukavalla kankaanpääläiselle perheelle eli kuusikymppiselle pariskunnalle ja mahdollisesti aikamiespojalle, jotka Kankaanpään S-marketin kassan kyytiin ottivat. Ihmettelivät vain miksi se kassatyttö sunnuntai-iltana tienposkessa liftasi.

Muistathan, että S-Etukortilla Pori Jazz Kirjurinluoto Arenan liput saa 31.5.2013 mennessä 7 euroa edullisemmin.

Info

Satakunnan Osuuskauppa on tehnyt jo reilut 10 vuotta yhteistyötä Pori Jazz festivaalien kanssa. Tänä vuonna uutena yhteistyömuotona on Oma kauppa Kirjurinluoto Arenalla konserttipäivinä. Nyt ei tarvitse kanniskella piknik-eväitä kilometrikaupalla vaan ne saa kätevästi Omasta kaupasta.

Leave a Reply